Τρίτη, Ιουνίου 27, 2006

Ο καιρός γάρ εγγύς...

αναφέρομαι φυσικά στον πασίγνωστο κ.Λιακόπουλο!
Και στο περιώνυμο βιβλίο του...
ο καιρός γάρ εγγύς!

Κρίνοντας τελείως αποστασιοποιημένα όσα διάβασα, διακρίνω ότι ο συγγραφέας αποτυπώνει σοβαρές προφητείες για το μέλλον, με πολύ συγκεκριμένη περιγραφή γεγονότων (σα να βλέπεις video). Η πηγή του είναι κάποιος (ανώνυμος) Γέροντας απο το Άγιο Όρος.

Το ενδεχόμενο ο συγγραφέας να είναι απλά ένας Χριστέμπορος, θεωρητικώς είναι υπο εξέταση... αλλά: Είναι τρομακτικό πλήγμα στη συνείδηση ενός Χριστιανού να κάνει κάτι τέτοιο. Άλλωστε, ο Λιακόπουλος έχει πλήθος άλλων βιβλίων να πουλήσει. Εάν είναι πιστός, όπως λέει, και μέλος της Εκκλησίας, τότε μάλλον δε θα έφτανε ώς εκεί, να ξεπουλήσει την πίστη του για λίγα αργύρια...

Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι ο συγγραφέας να πάσχει απο μυθοπλαστική κρίση και να έβλεπε πολλά θρίλλερ όταν ήταν μικρός! Όμως: Οι θετικές σπουδές του αλλά και ο συνειρμός των λόγων του, δείχνουν άνθρωπο που του αρέσει να μιλάει τεκμηριωμένα. Εικάζω λοιπόν ότι δέν είναι παραμυθάς...

Ένα τρίτο ενδεχόμενο είναι να έχει πέσει θύμα παραπλάνησης. Το γεγονός όμως ότι πολλές απο τις προφητείς που αναφέρει, αναπαράγονται σχεδόν πανομοιότυπα σε ρήσεις του Γέροντος Παϊσίου και άλλων, δείχνει ότι αν μήν τι άλλο, δέν έπεσε θύμα παραπλανητικών και ψεύτικων δήθεν "κειμένων Αγίων".

Ποιό ενδεχόμενο απομένει; Δια της εις άτοπον απαγωγής, απομένει το σοβαρό ενδεχόμενο ο Λιακόπουλος να έχει αληθινές προφητείες στα χέρια του... ο καιρός φυσικά θα το αποδείξει. Μέχρι τότε όμως, ας μας κάνει μια βιβλιογραφική αναφορά, να μας πεί ΠΟΥ, σε ΠΟΙΑ βιβλιοθήκη του Αγίου Όρους βρίσκεται η συγκεκριμένη προφητεία του Αγίου Ανδρέου του Σαλού, ώστε να μπορεί ο καθένας να την αναζητήσει!

Η επιστήμη αν μή τι άλλο, απαιτεί βιβλιογραφικές αναφορές. Μπορεί βεβαίως η Πίστη να μή χρειάζεται αποδείξεις, αλλά όταν ένα βιβλίο ολόκληρο στηρίζεται σε μια ανέκδοτη προφητεία, είναι επιβεβλημένο να γίνει μια βιβλιογραφική αναφορά... για να μή σκανδαλίζεται ο κόσμος!!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είπες "Δια της εις άτοπον απαγωγής". Είναι δια της μεθόδου του αποκλεισμού του τρίτου...

Ecumene είπε...

Για το Μουντιαλ ειπε τιποτα;;..
Καποια Προφητεια για το στοιχημα;;..

Alexander είπε...

Διορθώνω, πράγματι είναι η μέθοδος αποκλεισμού του τρίτου.... ευχαριστώ ανώνυμε φίλε μου!!

Εργοτελίνα.... του χσρτοπαίκτη, του ψαρά, του κυνηγού το πιάτο
εννιά φορές ειν'αδειανό, και μια φορά γεμάτο!!!

Iridium είπε...

"Ο Λιακόπουλος μιλά ...τεκμηριωμένα.."

Τι άλλο θα ακούσουμε...

Ο άνθρωπος που δεν έχει ούτε μια πηγή, ούτε μια (σοβαρή) παραπομπή, ούτε μια αναφορά σε διεθνή βιβλιογραφία στα βιβλία του...

Ο άνθρωπος που μπερδεύει την ιστορία με μυθολογία, τη (δική του) φαντασία και μυθοπλασία...

Ο άνθρωπος, που με βάση τα παραπάνω, γράφει πόνημα 1500 σελ. σε χρόνο dt ... με τίτλο "Γη ο πλανήτης των Ελλήνων"...

Ο άνθρωπος, με τον οποίο δεν κάθεται κανείς σοβαρός επιστήμονας (και μη) να ασχοληθεί μαζί του και με αυτά που λέει...

Ο άνθρωπος, που είναι ο μεγαλύτερος marketing guru στην Ελλάδα και ο άρχων του telemarketing...

Κι επειδή ο καιρός γαρ εγγύς... μόνο για καλαμπούρι είναι, όπως πολύ ορθά έχει διαπιστώσει ο φίλος με το blog αφιέρωμα στον Λιακό 'http://funel.blogspot.com'.

Γι αυτό θα σου πρότεινα, ρίξε μια ματιά σε αυτό, και άσε τον καιρό όσο κοντά και αν είναι να φτάσει στον 20ο τόμο...

Μαύρος Γάτος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Iridium είπε...

Ωραιος εισαι εσυ. Γραφει καποιος σχολιο στο θεμα σου, κι εσυ δεν το αναιβαζεις. Απ' οτι καταλαβα η λογοκρισια ειναι το αγαπημενο σου χομπι. Να πω οτι σε προσέβαλα με το σχολιο μου, να πω οκ. Ωραιο διαλογο κανεις.

Iridium είπε...

Ωραιος εισαι εσυ. Γραφει καποιος σχολιο στο θεμα σου, κι εσυ δεν το αναιβαζεις. Απ' οτι καταλαβα η λογοκρισια ειναι το αγαπημενο σου χομπι. Να πω οτι σε προσέβαλα με το σχολιο μου, να πω οκ. Ωραιο διαλογο κανεις.

Iridium είπε...

Ωραιος εισαι εσυ. Γραφει καποιος σχολιο στο θεμα σου, κι εσυ δεν το αναιβαζεις. Απ' οτι καταλαβα η λογοκρισια ειναι το αγαπημενο σου χομπι. Να πω οτι σε προσέβαλα με το σχολιο μου, να πω οκ. Ωραιο διαλογο κανεις.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο μια δοκιμή θα σας πείσει,για να διαπιστώσετε ότι οι άνθρωποι εκεί πάνω ζουν σε μια άλλη διάσταση.
Όταν ζεις μια τόσο ασκητική ζωή και έχεις τόσο καθαρό μυαλό και καρδιά,δεν είναι απίθανο,ο Θεός να σε έχει εξαιρέσει δίνοντας σου την ικανότητα της διόρασης.
Επειδή όλα δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε,δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν υπάρχουν ή ότι δεν γίνονται.

Ανώνυμος είπε...

θεωρια συνομωσιας? Τι να σας πω? Εγω ενα βλεπω. Η κακια και η βαρβαροτητα καποιων ανθρωπων δεν μπορει να εξηγηθει με καποιο (απ αυτους εχουμε διδαχθει)τροπο. Μπορειτε εσεις να εξηγησετε πως κ γιατι ανθρωποι φερονται ετσι σε αλλους ανθρωπους? Πωσ ενα κρατος ειναι στο δρομο να επιβαλει μια νεα ταξη πραγματων, η οποια εκτος του οτι απο βλακωνει τους ανθρωπους και τους κανει ρομποτ, τους ζωοποιει, κανοντας τους να ενδιαφερονται μονο για τον ευατο τους, μη ενδιαφερομενοι για τον συνανθρωπο κ την ιστορια. Ο Roosvelt (για οσους δεν ξερουν αμερικανος προεδρος 1901-1909)ειχε δηλωσει:Να μιλατε μειλιχια και να εχετε παντα ενα ραβδι στο χερι. Αλλοι προεδροι παρουσιαζαν την Αμερικη ως το νεο Ισραηλ, τη χωρα του θεου που θα σωσει τον κοσμο, τον φαρο της ελπιδας οπως ελεγε ο Κενεντυ.Ενα κρατος που αφου κατασφαγιασε τους ινδιανους στο ονομα του χριστου (οπως τον παρουσιαζει η εκκλησια κ οχι του επαναστατη Χριστου οπως κ ηταν)συνεχισε με το μεξικο κατακτησε την ευρωπη (οχι με οπλα-soft power)κ τωρα φτανει στην ανατολικη Ασια που σαν δρακουλας οπως τους κατονομαζει Ο Τσαβες ρουφαει τα πετρελαια. Αναρωτηθειτε λοιπον, γιατι να συμβαινει αυτο.Οταν γρινιαζει κανεις για το σκοταδι ειναι καλυτερο να αναβει ενα μικρο κερι απο το να αποριπτει γνωμες για τις οποιες δν εχει ακουσει ποτε κατι κ του φαινονται παραξενες.Οσο για το θεμα των γκριζων δουλων κ περι συνομωσιας δεν ξερω παρα πολλα.Ξερω ομως οτι μια αλλη θεωρια τους θελει να ειναι αλιεν που ηρθαν παλια στον κοσμο. Κατα τ αλλα συμφωνει σε ολα τ αλλα με τον Λιακοπουλο, ο οποιος εξηγει σωστα πραγματα το υφος κ το εθνικιστικο στυλ του ομως τον κανουν μη αγαπητο σε πολυ κοινο.Κ επειδη εγω ΔΕΝ ΘΕΛΩ να αποδεχτω τον "ρεαλισμο" της Δυσης δεν αποριπτω αλλες γνωμες ουτε ασκω κριτικη απο τον καναπε οπως πολλοι αλλοι.Το πιστευε και μη ερευνα της Θρησκειας τελικα εχει αποβλακωσει πολλους.Δυστυχως.