Δευτέρα, Μαΐου 28, 2007

Διαδίκτυο, ελευθερία έκφρασης και κόμματα

"0 Γιώργος Παπανδρέου στο προσωπικό του sίte στηρίζει τον πολιτισμό των blog , και παραθέτει τη διεύθυνση του sίte που φιλοξενεί την καμπάνια για τη συλλογή υπoγραφών υπέρ του Αντώνη Τσιπρόπουλου. O κ. Τσιπρόπουλος συνελήφθη τον περασμένο lούνιο μετά από μήνυση του κ. Δημοσθένη Λιακόπουλου, που τον κατηγορεί επειδή στον δικτυακό του τόπο υπήρχε σύνδεσμος (Iink) προς ένα blog του οποίου το περιεχόμενο θεωρεί προσβλητικό για τον ίδιο. Η δίκη του κ. Τσιπρόπουλου έχει οριστεί για τις 21 Ιουviou και η διεύθυνση του site για την καμπάνια συλλογής υπογραφών είναι http://www.develop4democracy.org/petition/ Ο κ. Παπανδρέου –τoυλάχιστoν στα θέματα τoυ διαδικτύου- είναι πολλά χρόνια μπροστά από τους υπόλοιπους πολιτικούς της χώρας."
(Αναδημοσίευση απο LIFO τ.68, σελ.4)

Βλέπουμε ότι ακροθιγώς το θέμα Τσιπρόπουλου λαμβάνει κομματικές διαστάσεις. Για μένα ήταν εξ αρχής πολιτικό θέμα, καθώς αφορά στις ελευθερίες των πολιτών. Πλέον το κομματικό παιχνίδι έκρινε, ώς φαίνεται, συμφέρον του να εμπλακεί έστω και με ένα link στη σελίδα συλλογής υπογραφών.

Είναι μια ενδιαφέρουσα διάσταση αυτή η κομματικοποίηση, και αναμένουμε τυχόν περαιτέρω αναζωπυρώσεις ή αντιδράσεις απο το ίδιο ή άλλα κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: