Δευτέρα, Φεβρουαρίου 05, 2007

Χριστός και ελευθερία

Δέν έχουν καταλάβει ορισμένοι το πραγματικό πνεύμα ελευθερίας στο οποίο κινείται και το οποίο πρεσβεύει ο Χριστιανισμός. Και ειδικότερα η Ορθοδοξία.

Η εμπειρία απο τους Αγίους της Ορθόδοξης πίστης μας, είναι μια αποκαλυπτική εμπειρία απέραντης αγάπης και ελευθερίας. Αυτά τα βεβαιώνουν όσοι κατα καιρούς εθήτευσαν, είδαν, έζησαν κοντά σε Αγίους, και μπορούν να μας μεταδώσουν κάτι απο την εμπειρία τους.

Οι Άγιοι έζησαν τη ζωή του Χριστού. Οι Άγιοι δέν έζησαν ένα "τύπο" της Πίστης μας, αξιοποίησαν τον τύπο για να ζήσουν την "ουσία". Οι διάφορες οργανώσεις και καθοδηγητές που παράγουν άβουλα όντα, προβληματικά, με παράδειγμα ζωής που βασίζεται στην ανελευθερία και όχι στο βίωμα της ζωής του Χριστού, καλα θα κάνουν να αναθεωρήσουν.

Το παράδειγμα πρέπει να το παίρνουμε απο αυθεντικούς δασκάλους, εμπειρους στα Πνευματικά και με ζωντανή την παρουσία του Χριστού στη ζωή τους. Καταπίεση, ψυχαναγκασμός και αρρωστημένη εξάρτηση απο κάποια πρόσωπα, είναι νοσηρά φαινόμενα και όχι ορθόδοξες προσωπικότητες που ανθίζουν ελεύθερα και αυτεξούσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: